U bent hier: Alles over Fuerteventura / plaatsen / Caleta de Fuste

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Fuerteventura: Caleta de Fuste

Caleta de Fuste

Ten zuiden van de internationale luchthaven van Fuerteventura ligt de badplaats Caleta de Fuste. Het jonge dorp is feitelijk meer een urbanisatie zonder historische kern dan dat er sprake is van een traditioneel dorp zoals wij dat kennen. Caleta de Fuste is een voorbeeld van een moderne vakantieplaats zoals je ze ook op de andere Canarische Eilanden aantreft. Het is een mix van vakantieparken, appartementencomplexen en hotels. Caleta de Fuste is vernoemd naar de cirkelvormige baai waar het aan ligt. Wie hier verblijft moet niet teveel verwachten wat betreft sfeer. Overdag liggen de meeste mensen aan het goudkleurige strand of aan het zwembad van hun accommodatie. ‘s Avonds concentreert men zich vooral in de commerciële centra die je in de plaats vindt. Eentje ligt op enkele honderden meters van het strand, in het hartje van Caleta de Fuste. Dit openlucht winkelcentrum biedt een mix van toeristische winkels, een paar bars, een paar restaurants en een supermarkt die tot ‘s avonds laat open is. De horecagelegenheden zijn overduidelijk Brits georiënteerd.

Aan de zuidkant van Caleta de Fuste staan een paar luxe hotels waaronder het Sheraton Fuerteventura en het Elba Palace Resort. Hotelgasten die erop uit willen hoven de huurauto of taxi niet in te stappen. Zij kunnen te voet naar het nabijgelegen winkelcentrum Atlantico. Behalve een veertigtal winkels en horecagelegenheden is hier ook een zes zalen tellende bioscoop te vinden. Verwacht niet teveel van de horecagelegenheden. Het aanbod is klein en niet erg culinair. Wie de minibar in de hotelkamer wil ontwijken die kan in de 1500 vierkante meter tellende Spar supermarkt terecht. Tegenover het winkelcentrum zit een McDonalds voor de mensen die liever kiezen voor een vette fastfood hap dan in een restaurant te gaan tafelen. Centro Commercial Atlantico opende in 2003 haar deuren.

Andere namen die voor Caleta de Fuste gebruikt worden zijn El Castillo, Puerto del Castillo en Costa Caleta. De eerste twee namen zijn een verwijzing naar het verdedigingsfort en de daarbij behorende haven die zich in Caleta de Fuste bevinden. De haven Puerto del Castillo is vernoemd naar het oude verdedigingsfort dat hier eenzaam aan de kust stond voordat de toeristische bouwwerken uit de grond gestampt werden. De haven biedt weinig vertier in de vorm van horeca. Er is slechts één restaurant gevestigd. De haven is de thuisbasis van jachten, vissersboten en diverse excursieboten die van hieruit vertrekken.

Activiteiten die in Caleta de Fuste ondernomen kunnen worden zijn golf (18-holes golfbaan), uitgaan en het bijna onvermijdelijke minitreintje. Wie een rit met dit toeristentreintje wil maken die moet zich realiseren dat de rit je langs weinig spannende plekjes brengt. Wat valt er te zien aan een verzameling vakantiecomplexen, winkels en horecagelegenheden? Wel leuk voor mensen die het nog nooit gedaan hebben is het maken van een rit op een kameel. Op het hoofdstrand (Playa de Castillo) kun je tegen betaling deelnemen aan een kamelenrit. Kinderen betalen hier half geld.

Meer over Caleta de Fuste

Beste reistijd voor Caleta de Fuste
Klimaatinfo van Caleta de Fuste
Weer en weersverwachting voor Caleta de Fuste


 

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!