U bent hier: Alles over Fuerteventura / plaatsen / Costa Calma

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Fuerteventura: Costa Calma

Costa Calma

Costa Calma is geen plaats waar je verliefd op zult worden. Daarvoor ontbreken er een aantal ingredienten zoals sfeervolle straatjes, een lekkere wandelboulevard of een ander stuk gezelligheid. Costa Calma is een vakantiedorp waar het leven zich vooral afspeelt in de vele hotelresorts die hier de afgelopen jaren zijn verschenen. Wie van plan is om vooral in het hotel en op het strand te verblijven die zal in Costa Calma een prima vakantiebestemming hebben. Wie echter vooral ook gezelligheid in de plaats zelf wil hebben die zal hier niet echt gelukkig worden. De enige oplossing is dan om dat met een huurauto op te zoeken.

Het gros van de hotels in Costa Calma bestaat uit grotere complexen, die veelal in het hogere middensegment zitten (4-sterren). Bij de meeste kun je een all-inclusive vakantie vieren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de uitgaven ter plaatse. Er zijn drie ketens die met meerdere hotels vertegenwoordigd zijn in Costa Calma: H10, SBH en R2. Sommige hotels zitten rechtstreeks aan het strand, bij sommige moet je een klein stukje lopen.

Strand

Het strand van Costa Calma is een vrij breed goudkleurig zandstrand. Wat betreft stroming is het hier niet uitgesproken wild of rustig. Golfslag in de branding is er eigenlijk altijd wel. Wat wel opvalt is dat het strand niet geleidelijk in zee overloopt, maar dat er vlak voor de branding een kleine verhoging is. Een teken dat de zee het strand beetje bij beetje afbreekt. Wie niet in een hotel of appartement in Costa Calma zit die heeft vrij weinig mogelijkheden om de auto vlak bij het strand te parkeren. Vaak zul je wat verder moeten lopen. Er zijn geen openbare bars of restaurants op het strand zelf. Wel kun je ligstoelen met of zonder parasol huren.

Markt

Iedere zondag wordt er net achter de weg FV-2 de Afrikaanse Markt gehouden. Wie de markt bezoekt die zal begrijpen waarom het deze naam heeft. Het zijn eigenlijk vrijwel alleen maar handelaren van Afrikaanse afkomst die hier hun waren komen slijten. Wie op zoek is naar lekkernijen zoals geitenkaas, groente, fruit of lekkere Spaanse worstjes die heeft hier niet veel te zoeken. Het grootste deel van de kramen verkopen producten die je op vrijwel iedere markt in Spanje tegenkomt. Dat zijn bijvoorbeeld tassen, zonnebrillen, kleding en allerlei souvenirs. Bij de tassen- en zonnebrilhandelaren vind je veel namaakpoducten. Tassen die een illegale kopie zijn van Chanel, Prada en Louis Vuitton. Zonnebrillen die verdomd veel lijken op Armani of Ray-Ban brillen. Wat de markt de moeite waard maakt zijn de soms zeer fraaie handgemaakte producten die men hier verkoopt. We hebben mooie spullen gezien voor weinig geld. Als je toch in Costa Calma bent is het een leuk uitje.

Uitgaan

Wie 's avonds ergens wat wil gaan drinken buiten het hotel die kunnen we Rapa Nui aanbevelen. Dit is een surfbar die op zo'n tweehonderd meter van het strand ligt. Lekkere muziek en een relaxte sfeer met een zeer gemengd publiek. Je kunt hier ook terecht voor het huren van surfmateriaal of het regelen van surflessen.

 

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!