U bent hier: Alles over Fuerteventura / fietsen

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Los Molinos
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Fuerteventura: fietsen

Fietsen op Fuerteventura

Fietsers kunnen zich prima uitleven op Fuerteventura. Het glooiende landschap vormt een uitdaging voor wielrenners die zich hier mogen verheugen op prima asfalt. De automobilisten houden over het algemeen prima rekening met fietsers op de wegen. Buiten de bebouwde kom merk je dat men of netjes achter fietsers blijft rijden totdat er de mogelijkheid is om met ruime afstand een fietser te passeren. Waar je als wielrenner wel rekening mee moet houden is een verhoogde kans op stenen op de weg. Een lekke band hier iets sneller opgelopen en ook de kans om te vallen neemt erdoor toe. Een bandenparatiesetje meenemen is geen overbodige luxe, net als voldoende water en een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat op sommige stukken er geen dekking van het telefoonnetwerk is.

Mountainbike

Een manier van fietsen die vooral hier de moeite is om te doen om met een mountainbike er op uit te gaan. Als je geen vierwielaangedreven auto hebt is het zelfs de enige manier (naast wandelen) om bepaalde stukken op Fuerteventura te zien. In veel natuurgebieden is het aantal verharde wegen zeer beperkt en zul je over soms vrij smalle onverharde stukken moeten gaan om de mooiste plekjes te ontdekken. Mountainbikes kun je op verschillende plekken huren. In populaire toeristenoorden is er altijd wel een verhuurder te vinden. Voor MTB-tochten geldt ook dat je moet zorgen voor voldoende water, een telefoon voor noodgevallen en omdat je van de wegen afgaat ook een goede kaart of navigatie op je smartphone. Houd er rekening mee dat het weer in de wintermaanden vrij gemakkelijk om kan slaan. Met name aan de westkant van het eiland kan een stralend zonnetje ineens omslaan naar regen.

Fietspaden

Wie 'normaal' wil fietsen die kan rekenen op steeds meer kilometers aan uitstekende fietspaden. De fietspaden zijn soms gecombineerd met een wandelstrook ernaast, zoals in Jandía. Buiten de bebouwde kom en bij urbanisaties is er vaker sprake van apart liggende fietspaden, die door de rode kleur duidelijk te zien zijn in het vulkanische landschap. Zulke fietspaden vind je onder andere richting Las Playitas, bij Caleta de Fuste en langs de ring om Puerto del Rosario.


 

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!