U bent hier: Alles over Fuerteventura / plaatsen / Jandía

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Fuerteventura: Jandía

Jandía

Jandía is de meest zuidelijk gelegen badplaats van Fuerteventura. Het ligt op het gelijknamige schiereiland. Jandía is eigenlijk geen dorp maar een verzameling van winkels, horecazaken en hotels ten oosten van het dorp Morro Jable. Jandía is als plaats op zich dan ook absoluut niet de moeite waard, als het niet zo zo zijn dat je hier fantastische stranden aantreft. Playa del Matorral, ook wel Playa de Jandía genoemd, is één van de grootste stranden van het eiland. Wie in de plaats Jandía verblijft die zal in veel gevallen een flink stukje moeten lopen naar het strand. Slechts een deel van de hotels staat aan of vlak bij het strand. De hotels die ter hoogte van de vuurtoren liggen zijn door een brede strook natuur van het strand gescheiden. Je moet dan over houten loopbruggen naar het strand lopen. De afstand tot het strand is dan maximaal zo'n 250-300 meter. De houten wandelbruggen zijn er niet direct voor het gemak van de toeristen. Ze zijn eigenlijk vooral bedoeld om de natuur te beschermen. Het is niet toegestaan om van deze paden af te wijken en de natuurstrook in te lopen.

Jandía als vakantiebestemming

Zoals hierboven vermeld is Jandía als plaats niet veel bijzonders. Dat betekent niet dat het geen goede vakantieplaats is. Voor de massa is het een vakantiebestemming die aan hun wensen voldoet. Accommodaties op maximaal honderden meters van het strand, een mooi breed zandstrand en dankzij de ligging ook gemiddeld genomen iets warmer dan bijvoorbeeld Corralejo. Door de ligging in het zuiden ligt Jandía redelijk beschut tegen de wind, die in het noorden wel een afkoelende werking heeft. Dat het in Jandía niet zoveel waait kan in de zomer als nadeel hebben dat er geen afkoelende werking is op het moment dat er een warme luchtstroming vanuit het vasteland van Afrika afkomstig is. De hete Saharalucht kan er dan voor zorgen dat het kwik in Jandía in de zomer soms op kan lopen richting de veertig graden Celsius.

Morro Jable

Jandía is een toeristenplaats die enkele decennia geleden nog niet op de kaart voorkwam. Het ten westen van Jandía gelegen Morro Jable is dat wel. Waar het winkel- en restaurantaanbod in Jandía zich vooral beperkt tot wat je in zoveel andere badplaatsen in Europa ziet, daar onderscheidt Morro Jable zich wel. Als je wilt kun je vanuit het strand in Jandía te voet naar Morro Jable wandelen. Een heerlijke wandeling die afhankelijk van je beginpositie een kwartier tot drie kwartier duurt. In Morro Jable kun je dan genieten van de vele terrasjes die wat betreft uitzicht de terrassen in Jandía ruimschoots overtreffen.

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!