U bent hier: Alles over Fuerteventura / bezienswaardigheden / Parque Natural de Corralejo

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Los Molinos
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Bezienswaardigheden op Fuerteventura: Parque Natural de Corralejo

Parque Natural de Corralejo

Ten zuidoosten van de badplaats Corralejo ligt Parque Natural de Corralejo, een prachtig natuurpark dat bestaat uit zandduinen, lichte begroeiing en unieke fauna. Het gebied wordt vaak ook aangeduid als El Jable. Het gebied beslaat een oppervlakte van ruim 24 vierkante kilometer. Het grenst direct aan de zee. De zandduinen lopen eigenlijk naadloos over in één van de grootste stranden die het eiland telt. Het gebied is enorm populair onder verschillende doelgroepen. Windsurfers en kitesurfers komen hier om op zee hun sport te beoefenen. Er staat vrijwel altijd voldoende wind en ook over de hoeveelheid golven is in het algemeen niet te klagen. Mensen die alleen komen om te zonnebaden en te zwemmen komen hier ook prima aan hun trekken. Met zoveel vierkante meters aan strand is het niet lastig om een mooi plekje voor jezelf te vinden. Dit trekt ook naaktrecreanten aan. Sta er daarom niet van te kijken als je wat verder van de drukte mensen in hun nakie rond ziet lopen.

Grandes Playas

De stranden worden op de wegwijzers aangeduid als Grandes Playas. Er zijn drie plekken die wat drukker zijn. De eerste plek is Flag Beach, waar vooral de surfers rondhangen. De gezinnen en stelletjes die komen om te zonnen liggen meer rondom de Riu hotels. Hier is een bushalte en ook de transferbusjes van de hotels zetten hun gasten meestal hier af. Niet onbelangrijk is dat je hier ligstoelen en parasols kunt huren. Ook kun je hier wat drinken, eten en naar het toilet gaan. Een derde plek is wat meer zuidwaarts waar een parkeerterrein redelijk dicht bij de zee ligt.

Wat bezoekers op zal vallen is dat er slechts twee hotels in het hele gebied staan. Het Riu Palace Tres Islas en het Riu Oliva Beach lijken wel op twee oases binnen een grote woestijn. Deze twee hotels zijn weggezet voordat er een bouwverbod ingelast is. Of het toeval is dat er wel twee hotels van deze belangrijke Spaanse hotelketen staan laten we in het midden.

Toeristenbussen

Dat het natuurgebied fotogeniek is zal geen verrassing zijn. De combinatie van mooie witte zandstranden, prachtig glooiende duinen, zee en in de verte de ineens opdoemende vulkanische bergen zijn een plaatje om te zien. Langs de weg (FV-1) die door het gebied loopt is er één duin die opvallend hoger is. Dit is een uitstekende lokatie om foto's te maken. Helaas weten de organisatoren van excursies dat ook. Dan krijg je net als ons te maken met ineens twee busladingen met toeristen die de horizon komen vervuilen. Begrijpelijk maar wel jammer.

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!