U bent hier: Alles over Fuerteventura / plaatsen / Salinas del Carmen

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Fuerteventura: Salinas del Carmen

Salinas del Carmen

Het vissersdorp Salinas del Carmen ligt aan de oostkust van Fuerteventura, op enkele minuten rijden van de hotels van Caleta de Fuste. Salinas del Carmen is vooral bekend vanwege het zoutmuseum dat hier tegenwoordig gevestigd is. Het dorp zelf telt slechts enkele tientallen huizen die over het algemeen wel n ding gelijk hebben: de aanwezigheid van een vissersbootje voor het huis. Salinas del Carmen is een echt vissersdorp waar bij het vissen bij de bewoners in het bloed zit. Wil je als toerist kennis maken met deze vis die men aan wal brengt dan kun je dat doen in het enige restaurant dat het dorp telt: Los Caracolitos. De vangst van de dag wordt hier vanaf het middaguur geserveerd aan de gasten. Naast hele vissen kun je hier ook allerlei gerechten eten waar vis en schelpdieren in verwerkt zitten, zoals de overheerlijke paella de la casa.

Als je het dorp op haar mooist wil zien dan moet je ervoor zorgen dat je s morgens vroeg gaat. Na zonsopkomst geeft de zon een prachtige gouden gloed over de veelal eenvoudige vissershuisjes en de kleine kerk die aan het einde van het dorp staat. Als je voor tien uur s morgens komt is de kans groot dat je er verder geen tot zeer weinig toeristen aantreft. Op die manier kun je ongestoord genieten van de rust die hier heerst. Op het kleine zandstrandje zie je dan vaak alleen maar wat zeemeeuwen. Als je het halfronde strand afloopt langs de zoutpannen dan kun je van hier af prachtige fotos van de zoutpannen maken. Als je dit voor tien uur s morgens doet dan weet je zeker dat er geen museumbezoekers op de foto komen, want het zoutmuseum opent pas om 10:00 uur (niet op maandag, want dan is het museum gesloten).

Het zoutmuseum

Het Museo de la Sal is een museum dat weggezet is bij de zoutpannen van Salinas del Carmen. De zoutpannen vinden hun oorsprong in het begin van de twintigste eeuw, toen het nog zeer rendabel was om deze relatief dure wijze van zoutwinning toe te passen. De vraag naar het schuimzout, zoals deze zoutsoort heet, nam snel af na het sluiten van een fabriek waar vis verwerkt werd. Dit was de grootste afnemer van het zout. Uiteindelijk heeft de overheid zich ontfermt over de zoutpannen en er een monument van gemaakt. De opbrengsten van het museum worden gebruikt om de zoutpannen te onderhouden.


 

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!